Nedávno jsme u nás doma měli problémy s plísní a potřebovali jsme to co nejrychleji vyřešit. Mám totiž opravdu velmi citlivé oči a začaly mi natékat a hodně slzet. A to právě kvůli té plísni. Prvně jsem nevěděla, proč tyto problémy mám, tak jsem obíhala doktory a dva z nich mi řekli, že je velmi pravděpodobné, že mám doma někde plíseň a nevím o ní. A skutečně jsem ji našla.

Odstranění a čištění plísně na zateplené, plechové, sendvičové fasádě v Praze

A já přitom pořádek vždy pečlivě dodržovala, tak jsem nechápala, jak je možné, že se nám doma plíseň objevila. A tak jsme s manželem začali na internetu hledat nějaké řešení. A dozvěděli jsme se, že ideální vlhkost je mezi 40 až 60 procenty a je vhodné ji kontrolovat pomocí vlhkoměru. Ke zvyšování vlhkosti v domě kromě nedostatečného větrání přispívá i řada maličkostí, jako například když nemáte v koupelně žádná okna, obzvlášť když máte v ní špatně nastavený výkon ventilátoru. Vhodné také není vaření bez používání odsávače páry a nábytek postavený blízko ke stěně.

Naštěstí jsme na internetu našli i řešení, jak plíseň odstranit. Jedná se o úklidovou firmu Odstranění plísně Praha. Měli na internetu samé dobré reference, tak jsme si řekli, že nebudeme hledat nikoho dalšího a necháme si plíseň odstranit právě od nich. Slečna na centrále byla moc milá a domluvila nám termín na konec týdne. Zaměstnanci nejdříve nanesli na plíseň dezinfekční prostředek, a poté na něj nanesli protiplísňový nátěr LSG je aplikovatelný na všechny možné povrchy, například i na dřevo, OSB desky a i keramické obklady a podobné materiály.

Také ho jde nanést i ve vnitřních i vnějších prostorách a jedná se nejen o účinný prostředek k odstranění, ale slouží i jako prevence. Díky tomu už se plísně nemusíme obávat. Protože se postará o to, aby se vám na zdi nebo na jakémkoli povrchu, kam si nátěr necháte dát, už nevznikla. Jsme s ním opravdu spokojení a můžeme jedině doporučit, protože plíseň skutečně zmizela a od té doby se již nevrátila. A jestli můžu ještě něco doporučit, tak to, abyste si nátěr nechali nanést, i pokud vás plíseň ještě nepotkala. Jako prevenci.

Těmto věcem je opravdu lepší předcházet, ušetří vám to nejen peníze, ale i čas a starosti. Tak či tak, ať už problémy s plísní máte nebo ne, tak LSG od této firmy doporučuji. A i jejich ostatní služby, kterých nabízí celou řadu. My od nich začali pravidelně využívat i čištění koberců, protože ty také potřebují péči a pro mě je to až moc náročné. Takže si ráda nechám vypomoci. A jejich služby A SERVIS LIPKA realizují po celé České republice, ale i na Slovensku, v Německu a v Rakousku.