Jestli vám můžu něco nebo někoho doporučit na odstranění plísně, tak úklidovou firmu A SERVIS LIPKA, se kterou máme jen ty nejlepší zkušenosti. Dlouho nás trápila plíseň v jedné kanceláři naší administrativní budovy a pořád jsme se toho nedokázali zbavit. Uklízečky se opravdu snažily, ale byla to vyloženě sisyfovská otročina. Tak jsme začali hledat příčinu, protože to bylo už opravdu otravné a nic z toho, co jsme udělali, nefungovalo.

Čištění kazetových, sendvičových, plechových fasád a hal v Praze

A nakonec jsme ji asi našli. V našem případě se jednalo se jednalo pravděpodobně o případ kondenzace vodních par. Když v nějaké místnosti udržujete více studený vzduch, než v jiných, tak jakmile se do ní během otevření vody dostane teplý vzduch, který je mnohem více vlhky, tak se v něm začne vodní pára kondenzovat a usazovat, čímž vzniká plíseň. Vlhký teplý vzduch v domácnosti se musí pokud možno všechen průběžně vyměňovat za chladný suchý vzduch obsahující málo vlhkosti. Touto výměnou vzduchu dosáhneme i odvodu škodlivin obsažených v původním vlhkém teplém vzduchu.

Je potřeba větrat aspoň dvakrát denně, aby se vzduch postupně obměňoval. Výrazných tepelných ztrát se bát nemusíte – rychlým větráním se nestačí naakumulované teplo ze zdí a zařizovacích předmětů podstatným způsobem odčerpat. Takže klimatizace nemusí být pouze k užitku, protože my ji měli zapnutou právě jen v některých místnostech, takže teplotní rozdíl byl zřetelný. Takže jsme se rozhodli obrátit na odborníky a těmi jsou právě zaměstnanci Čištění fasád Praha. Na povrchy napadené plísní nanesli běžný desinfekční prostředek.

Po odstranění nečistot a biotického napadení poté dali nátěr proti plísním na předtím napadené povrchy, které pak trvale chrání proti opětovnému výskytu plísní, bakterií, hub, kvasinek a řas. Po zaschnutí vytvoří omyvatelný transparentní difúzně otevřený povrch odolný povětrnostním vlivům i UV záření. LSG je taky prý aplikovatelný na vápenocementové omítky, dřevo, OSB desky, umakart, disperzní, silikátové barvy, betony dokonce i keramické obklady, takže si tím můžete pojistit jakýkoli povrch, u kterého máte obavy, že by se tam v budoucnu mohla plíseň objevit.

Zaměstnanci firmy  A SERVIS LIPKA odvedli opravdu vynikající práci, takže je můžeme všem jedině doporučit. Jejich zaměstnanci jsou navíc velmi milí a ochotní, což je určitě velké plus. A jejich služby realizují po celé České republice, ale i na Slovensku, v Německu a v Rakousku. Takže je vidět, že má firma široké pole působnosti.