Od malička jsem si přál, že až budu velký, budu majitelem divadla. Respektive založím divadelní soubor a budeme objíždět různá místa v rámci naší republiky. A třeba se pak vydáme do zahraničí. Moje přání se nakonec vyplnilo a různými oklikami jsem se opravdu k herectví dostal a založil divadelní soubor s mými kolegy z divadla. Ve výsledku jsme necestovali tolik, jak jsme si mysleli. Občas ano, ale naši základnu jsme měli v Praze. Bylo to takové malé alternativní divadélko. Ale bylo naše. Nebo tedy stále je. Akorát se určité věci změnily. Ale abych se dostal k jádru pudla, proč tento článek vůbec píši…

Antigraffitová ochrana funguje spolehlivě

Tím, že děláme spoustu věcí jinak, občas někoho pobouříme. A jednou to dopadlo tak, že nám na fasádu divadla někdo napsal nevybíravými slovy, něco ve smyslu že jsme asi ostudou českého divadla či co. Každopádně se dotyčný také předvedl v tom nejlepším světle. No, a protože si zakládáme na pěkném prostředí, nemohli jsme takové obludnosti na fasádě nechat. Když jsme se další den střetli s lidmi ze souboru, jeden z nás vyrukoval s tím, že si o tom našem aktuálním problému něco načetl na internetu. Že prý pouhé přemalování fasády nestačí.

Je to zbytečné, a to zejména kvůli tomu, že graffiti stejně po čase vystoupí zase na povrch. Rozhodli jsme se nechat nápis odstranit a teprve potom nápis přemalovat. Ale hlavně chceme po té aplikovat antigraffitovou ochranu, abychom už měli klidné a dlouhé spaní. Na internetu jsme nakonec našli kontakt na firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o., Odstraňování graffiti Praha, která měla spoustu kladných referencí a zdála se, že je na tuto práci ideální kandidát.

Zkušenostem profesionálů věříme

Po telefonické domluvě, kde jsme se domluvili na termínu, nezbývalo než se pustit do práce. Zaměstnanci A SERVIS LIPKA postupovali následovně. Nápis několikrát co nejvíce zesvětlili, až byl téměř neviditelný a poté fasádu přetřeli znovu fasádní barvou. Stejně jako si jeden z kolegů přečetl na internetu. Zaměstnanci A SERVISU nás upozornili na to, že pokud bychom fasádu pouze přetřeli bez předchozího odstranění, po nějakém čase by graffiti vystoupilo napovrch.

A tím by byla celá práce zbytečná. Zkušenostem profesionálů věříme, v A SERVISU totiž dlouhodobě odstraňují graffiti téměř ze všech povrchů. Navíc nás informovali o tom, že při odstranění graffiti z povrchů neošetřených antigraffiti nátěrem nebo nástřikem je úspěšnost odstranění 60 až 90 %. Také nám řekli, že po odstranění graffiti zůstávají na některých místech stíny, které se ani při opakovaných pokusech nedaří odstranit.

A proto doporučují nechat fasádu opatřit antigraffitovým nátěrem. V našem případě se to naštěstí povedlo, ale toto opatření jsme přesto aplikovali. Antigraffitový nátěr zajistí následné odstranění graffiti se 100% výsledkem. Celý náš soubor byl s výsledkem nadmíru spokojen a nezbývá mi, než firmu doporučit všem, kteří nyní podobné služby hledají.