Jako malý jsem se těšil, až dostanu řidičák a začnu jezdit autem. Co se týče práce, když přišlo na lámání chleba, oznámil jsem rodičům, že budu v Brně jezdit tramvají. Ti moje nadšení nesdíleli, ale podpořili mě v mém snu. Dopracoval jsem to nakonec docela daleko a nyní mám i nějaké rozhodovací pravomoci. Takže když se objevil vandal, který nám počmáral budovu dopravního podniku, musel jsem toto nějak rychle začít řešit.

Kdo a co ochrání Vaše budovy před sprejerským útokem, Antigraffitový nátěr Brno

Napadla mě společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o., což je velká firma, která je proslulá svou schopností opravdu lidem pomoci a vyřešit jejich problémy v co nejkratší době. Tak jsem jim zavolal a zjišťoval jsem, jestli by byli schopni odstranit graffiti z fasády. Potěšilo mě, když přikývli na souhlas. Týž den jsme se domluvili a večer jsem již měl návrh zakázky v emailu. Vedení to odsouhlasilo a mohlo se začít dělat.

Firma A SERVIS LIPKA, Odstraňování graffiti Brno má svůj vlastní, dlouhými léty prověřený pracovní postup, který funguje v drtivé většině případů do puntíku. Tedy, že se jim podaří kompletně zbavit graffiti a člověk, který o problému nemá tušení, nemá ani šanci zjistit, že nás něco takového vůbec potkalo. Bohužel se nám tato zkušenost opakuje. Proto jsme rádi, že tato firma přišla s řešením, jak těmto kazisvětům přistřihnout křidélka. Jakožto prevenci proti posprejování doporučují nechat nanést na ošetřovaný povrch antigraffiti ochranu AGO. Ta zajistí následné odstranění graffiti se stoprocentním výsledkem.

Graffiti, spreje a tagy odstraňujte co nejdříve čerstvé

Antigraffiti nátěr pracovníci nanáší v několika vrstvách. A to podle struktury povrchu. Je možné ho nanést na všechny druhy ploch. A to včetně plastů. Jediné materiály, které nejsou vhodné pro antigraffitový nátěr jsou sklo, leštěné kovy a průhledný polykarbonát. Nanášení antigraffiti nátěru je proces, při kterém je zapotřebí mít teplou venkovního ovzduší vyšší než deset stupňů. U hladkých ploch firma nanáší obvykle tři vrstvy. U strukturovaných a pórovitých povrchů je nutné nanést od šesti až po dvanáct vrstev.

Jak pracovníci A SERVISU sami říkají, odstranění graffiti z ošetřených povrchů není komplikované a je vždy s kýženým výsledkem, po kterém všichni toužíme. Graffiti odstraní v co nejkratším čase a poté nanesou speciální jednorázový nátěr Bellizoni. Tím se docílí toho, že je ochrana zachována a také zmnohonásobněna. Její funkčnost tak vydrží až šest let. To znamená, že na nás si ti vandalové jen tak nepřijdou. My nyní máme účinnou ochranu, a nepochybuji, že je to v jejich konání alespoň trochu přibrzdí. Spreje jsou drahé a kdo je má pořád kupovat…