Je sice pravda, že s podlahami je méně práce než s koberci a není nutné jejich čištění věnovat tak velkou péči jako u koberců, jenže potom už to lidé mnohdy ženou do extrému, že se o podlahy nestarají prakticky vůbec, a pak dochází k jejich velkému znečištění a zanešení. A pokud se o ně někdo v lepším případě stará, tak doporučujeme nečistit je levnými čisticími prostředky nebo je dokonce kartáčovat obyčejnými kartáči.  Nekvalitní štětiny by totiž mohli podlahy poškrábat a poničit.

voskování podlahmytí dřevěných podlah

mytí plovoucích podlah

Podlahy…

Podlahy jsou totiž náchylné na poškrábání, takže pokud je budete drhnout ledabylým kartáčem, nemůže to dobře dopadnout. Našimi posledními zákazníci požadovali vyčištění podlahy v jejich chalupě, kam jezdí vždy od jara do podzimu a na zimu ji zazimují, takže je při jejich první jarní návštěvě vždy čeká velká práce. A paní byla ke všemu po operaci, tak se nemohla moc namáhat. Její manžel se snažil podlahu vyčistit sám, ale nešlo mu to, minimálně ne podle jejich představ, takže vyhledali naši pomoc.

Naše …

Naše úklidová firma Brno čištění podlah k hloubkovému čištění podlah používá vždy zásaditou chemii. V některých případech používáme kyselou chemii, ale to jen při čištění podlah po stavebních činnostech a rekonstrukcích, protože kyselá chemie je velmi agresivní. Ale za to zase dokonale odstraní z povrchu podlah veškeré vápenaté a cementové závoje, zbytky stavebních nečistot a povlaků. Pro jiné čištění ji nelze použít a nedá se použít ani při čištění po stavebních pracích v případě přírodních a kamenných podlah, protože v těchto případech je zapotřebí šetrného materiálu, což je právě chemie zásaditá. Použití kyselé chemie při čištění ne tolik závažných nečistot by totiž mohla podlahu poškodit.

vysávání podlah

tepování podlah

vysávání podlah

Po čištění…

Po čištění podlah je vždy dobré je zakonzervovat nanesením flotace, což je průmyslový polymer, jednoduše řečeno voskování podlahy. Proto to vždy našim zákazníkům doporučujeme. Tímto způsobem se zajistí, že již nedojde k hlubšímu znečištění dřevěné podlahy. Na podlahu dáváme převážně pololesklý vosk, tento vosk máme dlouhodobě osvědčený a máme s ním výborné zkušenosti. Vosk musíme do podlahy vetřít dvakrát až třikrát. Tak aby se vytvořila kompaktní vrstva, která zajistí podlaze pružnost, elasticitu, protiskluzový efekt. Díky tomu vaše podlaha nebude jen dlouho čistá a krásná, ale je díky protiskluzovému efektu vytváří bezpečnější prostředí a snižuje hrozbu uklouznutí. To se zalíbilo i našim zákazníkům, tak si jej na podlahy nechali nanést.

tepování

lesklá podlahavoskování dřevěných podlah

Prý jejich děti často pobíhají jako zběsilí, tak alespoň jen tak neuklouznou. Byli s naší prací spokojení a my byli rádi, že jsme dokázali podlahy vyčistit podle jejich představ a očekávání. Takže pokud poptáváte kvalitní čištění podlah, neváhejte a kontaktujte nás.