Čištění koberců

A SERVIS LIPKA, s.r.o. Čištění Praha koberce realizujeme čištění koberců pomocí strojové kotoučové metody, která je dnes mnohem modernější a účinnější než extrakční metoda čištění. Rádi bychom uvedli hned několik důvodů, proč je dobré se na extrakční metodu čištění nespoléhat. Extrakční metoda totiž koberec nevyčistí důkladně do hloubky, ale hlavně po zaschnutí poté může zanechávat po čištění fleky. V těch lepších případech se podaří skvrnu vyčistit, ale po čištění zůstanou takové fleky. V horším případě zůstanou jak nevyčištění skvrny, tak i fleky po použité chemii. Jen skutečně proškolený odborník může přesně určit, jaký druh mycího prostředku může být použit na koberec. Ale celkově je lepší se na extrakční metodu nespoléhat, protože s ní nemáme špatné zkušenosti jen my, ale i řada našich zákazníků. My užíváme silný kotoučový stroj, který je i zároveň k vašemu koberci i šetrný, takže ho čištěním nijak neponičí.

 

Ten pomocí…

Ten pomocí rotačních kartáčů zapracovává aplikovanou značkovou a velmi účinnou chemii do koberce tak dlouho, dokud nedojde k odstranění všech nečistot, a to samozřejmě i těch, které jsou usazené do hloubky vašeho koberce. Tato metoda je skutečně účinná, protože námi používaná kosmetika se spolehlivě vkartáčuje až do samé struktury koberce a kromě všech nečistot bezpečně zlikviduje i jakékoliv zdraví škodlivé roztoče, alergeny a bakterie. Poté veškeré nečistoty vysajeme pomocí vysokotlakového třímotorového vysavače a pečlivě a do sucha odsajeme všechny nečistoty. Strojová metoda funguje stoprocentně a nemusíte se obávat, že by na vašich kobercích zůstaly po čištění jakékoli fleky. Je ovšem třeba říci, že tato metoda čištění není vhodná pro úplně všechny druhy koberců. Je třeba nám před čištěním sdělit, jaký typ koberce máte, abychom mohli ověřit, zda je pro váš koberec tato metoda čištění vhodná.

 

Naposledy…

Naposledy jsme navštívili domácnost, kde měl mladý pár bílý huňatý koberec zašpiněný od džusu s příchutí kaktusu. Asi si umíte představit, že to bylo hodně vidět. Věděli, že pokud si nový koberec nechtějí poškodit, bude lepší čištění přenechat specialistům. A my se o jejich koberec už postarali. Musíme však zákazníky upozornit na to, že strojová metoda čištění je dražší než extrakční či suchá metoda čištění, ale za to dosahuje těch nejlepších výsledů, kterých je v dnešní době možné dosáhnout. Velice nás potěšilo, že byli s naší službou tak spokojení, že si rovnou nechali vyčistit koberce i v jiných místnostech a stali se našimi pravidelnými zákazníky. A nás samozřejmě těší, že jsme mohli pomoci dalším lidem. Protože některé úklidové problémy opravdu nejdou vyřešit bez speciálních prostředků.